Påmönstring i Polen

Ja då vet det dags igen då att åka och jobba. Skönt att det inte blir så lång resa till påmönstring denna gång.
Det är alltid lika skönt när man har fått ett datum så att man vet hur man ska lägga upp de sista dagarna med planering och packande. Blir lätt att man bara går och trampar och får ingenting gjort så här på slutet.

Så nu kommer mina dagar att bestå av att handla det sista som jag ska ha med mig tvätta och packa kolla att man har alla papper 511ggr Hahahah det är konstigt det där vad nojjig man blir med pass och sjömansbok biljetter letter of garanti allt kollar man hur många gånger som helst.

Känns skönt att jag var och klippte och slingade mig idag då är man fräsch i håret tills man åker.
Nä nu ska jag kolla på en film på tv och sen sussa.
I morgon kommer A på lunch han har önskat pannbiff sås och potatis så då får väl mamma ta och fixa det då :-)

Kram på er alla

Marre

Jag har fyndat.....



Sist när jag mönstrade på i Dubai så lyckades dom med att ha sönder ett hjul på min reseväska så det vart ju lite problematiskt att dra den efter det. När jag började att jobba till sjöss så ägde jag ingen reseväska så att jag var tvungen att inhandla en innan jag skulle åka ut första gången och dom som har kollat på väskor vet att dom är ganska dyra. Men den gången bestämmde jag mig för att köpa en som inte var så dyr men har ändå varit bra till nu sist då när hjulet gick sönder.

Väl hemma så började jag att kika runt på olika väskor hade bestämt mig för att jag skulle kosta på mig en bra och hållbar denna gång efter som att jag nu vet att jag kommer att fortsätta med detta jobb och det innebär ju en del resor då :-) sagt och gjort jag hittade en som jag tyckte verkade bra.

En samsonite där man kan byta ut alla delar om nåt mot förmodan går sönder och med 10 års garanti 1999 :-  Så nu i veckan tänkte jag slå till sftersom att det börjar att dra ihop sig till att åka ut och jobba igen.
Sagt och gjort .... Då fick jag se att Birsta City skulle fira att dom funnits i 1 år mellan den 26-29 så tanken slog mig att kanske dom har några bra erbjudanden så jag väntade.

26 gick jag till väskaffären och ni ska tro att jag vart glad då hade dom fått in den senaste modellen av den väskan jag kollat på tidigare och japp!!!!! dom hade rabatt så snabbt som ögat köpta jag mig denna gröna fina väska för 1499 :-) en sparad 500 hundring inte illa :-) Ja kommer i alla fall att se den på bandet när den kommer lysande som nytt vårgräs.....
Så kan jag snart börja att provpacka och dra runt lite på den här hemma i lägenheten så att jag vet att jag kan hantera den när jag kommer ut i vida världen.... Hahahha

Denna sparade 500 hundring gjorde ju oxså att jag genast sprang på Gina Tricot å hittade mig ett par chinos för 99:- idel bra affärer men när jag kom hem så här i efterhand så kanske jag inte hade tjänat den den 500 hundringen men men jag fick ju så mycket mer än vad jag hade tänkt innan så det känns bara bra.

På måndags ska jag till frissan och klippa och färga, slinga så att man har det gjort innan jag åker alltid skönt att ha håret ok när man sticker det finns ju inte så stora chanser att göra nåt åt det när jag är ute och jobbar.
Sen är det bara lite småprylar som alltid som man ska handla och fixa innan man sticker men denna gång ska jag i alla fall inte handla med mig schampo för det har jag ombord så att det räcker flera turnar till vette 17 hur jag har tänkt men men sen ser det ut som att vi kommer att vara i Gbg ett tag i docka så skulle det vara nåt kan man ju alltid sticka in och handla det man behöver.

Nä ni gott folk nu ska jag ta och höra efter när A tänker komma han ville att jag skulle tvätta lite åt han i dag å det gör  jag ju så gärna kul att kunna skämma bort lite ibland när man är hemma.

Jo just mina söner och jag hade en underbar dag tillsammans igår var ut och käka shoppade och sen var vi på bio
Män som hatar kvinnor och den var kanon bra rekomederas verkligen...

Nä hej hopp

Kram Marre

Flunsa....

Hmmm känner mig verkligen seg och nere fattar inte vad det är för fel.... Dagarna går sakta fast man har fullt upp och jag vill bara sova och när jag väl gör det säkert 10 timmar per natt så känns det inte som att jag har sovit en blund..
Kanske det är dags att komma ut och jobba har inte lärt mig detta med att ha så lång ledighet ännu jag blir alltid så rastlös på slutet...

Å inte vart det bättre av att det snöade och vart kallt igen vill ju kunna njuta lite av vår innan jag åker... Nog med gnäll nu!!!
På fredag ska jag och grabbarna i allfall gå på bio Mannen som hatar kvinnor och det ska bli trevligt det är länge sedan jag var på bio det kan jag lova så jag ska njuta av den stunden med grabbarna och bion med hoppas jag.

I morgon ska jag sticka till Birsta city dom firar tydligen 1 år och ska ha massor av erbjudanden så tänkte mig dit och se om man kan fynda nåt är ju lite små plock som jag ska handla med mig innan jag åker som vanligt...

Nä gott folk nu tror jag att jag ska ta och värma mig en mugg glögg och kolla på tv ett tag innnan det blir bingen tidigt som vanligt hahhah undra om det är åldern kanske som tar ut sin rätt...

Kram på er

Marre

Tänkte mig på en uppdatering :-)

Ja det är ju ett tag sedan jag skrev så nu ska jag försöka att uppdatera vad som hänt sedan sist....

Middagen med tjejjerna var jätte trevlig om än med lite strul både innan och under middagen. Dagen före hade jag tandvärk så jag trodde att jag skulle avlida det fanns inget som hjälpte och ingen tandläkar jour i närheten så att det var bara att bita ihop. Var faktids tveksam om jag skulle klara att ha middagen men det var nog menat att den skule bli av för tandvärken försvann och jag fick energin tillbaka.

Ja sen strulade det hela dagen med vattnet och där kan jag ju säga att det är ju inte riktigt min grej då men med pappsen i luren så fixade det sig det med tillslut. Men jag kan tänka mig att om grannarna såg mig rulla ner i backen på lägdan så trodde dom nog att det slagit runt mer än vanligt Hahahha men som sagt jag fixade det!!!!

När jag väl kommit hem till Sundsvall så hade jag ju fått med mig influensa bakterier av mor och far så efter en sväng hos tandis (rotfyllning) så vart jag däckad i det med lite oro att jag skulle hinna bli kry innan jag skulle ner till Ida och Robban i Gbg. Men jag hann bli pigg tack och lov :-)

Ja som sagt en sväng ner till Götet och min go gumma... Gud så skoj vi hade god mat och dryck trevliga människor , biljjard, tok shopping i saluhallen och på feskekyrkan och massor av massor av mer sköjj.. Ni kan tro att jag var sliten när jag väl rullade in på perongen här i stan igen och A hämtade mig... Sov 12 timmar i ett svep den natten. Mer besök kommer det att bli ner till dessa underbara människor som jag har förmånen att kalla min vänner :-)

Väl hemma så var det sen bara att packa om väskan och styra kosan till Bispan där vi skulle gratta C som fyllde år vart lite fram och åter mellan stan och Bisp då jag hade en utekväll planerad på fredagkväll med ett gäng vänner här i stan men det gick det med. Tid fanns att umgås å ha kvalitetestid med min äldsta son händer inte allt för ofta så man får passa på och vi hade det jätte mysigt.
Fredagskvällens utgång var kanon trevlig god mat och givetvis god dryck nya människor att lära känna så kul dans och skratt och masor av nya erfarenheter och lärdommar... Det gör jag gärna om i detta brokiga men kanon gäng

Lördagen så vart det då middag för sonen som blev 21 och som ALLTID när han får bestämma mat så blev  det blodbröd fläsk och vitsås inte fy skam till födelsedags middag mycket surr och skratt i köket. Det är sådana här gånger man verkligen känner att man har lyckats när spontaniteten och glädjen står så högt i tak och grabbarna verkligen bjuder på sig själv till mormor och morfar så kanon härligt att se vilka fina söner jag har... Ja jag vet det luktar skryt men jag tycker ju det och är så stolta att dom är sådana trygga och härliga unga grabbar.

Ja nu är jag hemma i stan några dagar igen innan jag ska upp till Bisp har så smått börjat att plocka inför på mönstring tanken slog mig ju att det snart är dags att jobba igen :-) bara 14 dagar kvar innan jag sticker ut. Och som alltid finns det massor att fixa kan inte fatta tycker att jag lämnar bara mer och mer ombord men alltid lika mycket att ta med måste kanske ta och rensa lite när jag kommer ombord igen.

Ska bli så kul att komma ut igen saknar verkligen alla ombord ska bli härligt att se dom igen och ha lite skoj.
Nu ska jag ta tag i lite tvätt och städ som alltid blir eftersatt av någon andledning..

Ha det gott

Kram

RSS 2.0