Middag på lördag med tjejjerna.....

Ska ha tjejjerna på middag på lördag och det ska bli jätte trevligt det är så länge sedan vi satt ner tillsammans och bara hade en trevlig stund.
Har börjat att förbereda lite smått har tänkt mig en tre rätters inte allt för avancerat men ändock hoppas jag på att det kommer att bli gott.

Menyn:

Välkomst drink: Kir royal

Förrätt: Marinerade skaldjur på en salladsbädd med rostade pinjenötter

Varmrätt: Helstekt fylld fläskfile med en potatistårta rödvins sås och sallad

Efterätt: Marängtoppad chokladtårta med lättvispad grädde kaffe och en baileys

Ost och kex kommer att ställas fram så att vi kan plocka lite medans vi sitter och surrar.

Vad tror ni om det enkelt men förhoppningsvis kommer det att smaka.....

Ja annars så händer det inte så mycket har börjat att räkna ner tills mina paranteser kommer hem så att jag kan få åka hem till mitt och pyssla lite där. Nog för att det är hemma här med men det är ju några år sedan man flyttade hemmifrån så det känns ju inte riktigt lika då som när man bodde hemma.

Ska vattna blommorna och dra ett varv med dammsugaren sen kommer S hit så jag ska bjuda honomn på lunch och sedan kommer A förbi när han kommer från Sundsvall han ska leverera ett paket som mamma ska ha när hon kommer hem. Ja just det... påminner ju mig att jag har oxså ett paket att slå in ska se om jag hittar nåt inslags papper annars får det bli en sväng på byn att skaffa det eller om jag ber S han skulle ju på Hammarn en sväng innan han kom hit.

Nä nu är det dags att gå och hämta tidningen så att doggen får pinka.... Rutiner rutiner hahahh ja vad gör man inte det är nog tur att dom snart är hemma så allt blir som vanligt igen...

Ha det gott nu alla

Kram

Lite att göra.....Bokstavslek....

"bokstavslek" - man ska använda första bokstaven i sitt förnamn och sen hitta på nya ord; se nedan. Använd orden ENDASTen gång och var sann!

1) Vad heter du? Marie
2) Ett ord på fyra bokstäver: Mops
3) Flicknamn: Marina
4) Pojknamn: Michael
5) Yrke: Montör
6) Färg:
Mullvadsbrun
7) Klädesplagg: Munkjacka...... Hahahh
8) Mat: Mozzarellaost
9) Sak i badrummet: Munskölj
10) Plats/stad: Manilla
11) En orsak att vara sen: Motvind
12) Något man skriker: Mera!!!!!!!!!!!!!!!!!
13) Film: Madicken
14) Något man dricker: Maltdryck.................ÖL
15) Band: Mötley crew (eller hur det stavas)
16) Djur: Marsvin
17) Gatunamn: Mosippevägen
18) Bil: Mondeo (ford)
19) Sång: Mamma mia med ABBA om den nu heter så????
20) Aktivitet med mer än en deltagare: Melodifestivalen.......

Jaha då har man slagit ihjäl nån minut då... Ska se om jag kan hitta nåt att smaska på känner mig lite sugen på nåt gott just nu. Var ju och åt köttbullar hos Momma tidigare idag en det är ju några timmar sen så magen låter lite nu och vill ha något mer i sig....

Ha det

Kram

Ja tänka sig....

Äntligen så kommer hon att få gifta sig och ha ett liv tillsammans med sin käraste....
Jag är lite barnsligt förtjust i vårat kungahus och jag tycker att det är så roligt för vår kronprinsessa att hon nu är förlovad.
Man kan inte föreställa sig hur och vad dom är tvungen att gå igenom bara för sin kärleks skull...  Alla som ska passa på dom och ha tyckande och tänkande om allt... Tack och lov att man slipper allt sådant....

Men nu så kan dom bara ägna sig åt varandra och skapa sin familj som jag tror att dom verkligen längtar efter.
Jag önskar dom så mycket lycka till...

Ha det gott alla kärleksfulla mäniskor

Kram

Skidskytte och snöskottning

Ja det är väl ungefär vad dagen kommer att bjuda på. Ska väl laga någon mat så att jag kan bjuda snöskottaren på något när han dyker upp. Annars så händer det inte så mycket här uppe på backen ganska långtråkigt faktids men men det är bara en vecka kvar så jag står nog ut.

Jag var i alla fall och jobbade en sväng på hotellet i Hammarn i fredags och det var kul att träffa dom där igen men jag längtar inte tillbaka alls.... (förlåt men det är sant)  Jag trivs med det jobb och liv jag har idag :-)

Den 12 mars så åker jag till Gbg och hälsar på min go gumma och det ska bli så jäkla kul det är så länge sedan vi träffades vi har massor att ta igen och surra och skratta åt.... Så R jag kommer att ha med mig öronproppar till dig annars kommer du att få skavsår i öronen :-)

Nä nu kallar plikterna ska kör igång en tvättmaskin och ta och valla doggen en sväng så att han blir nöjd och glad. Ha det gott alla

Kram på er i snöyran

Sönneråsen



Ja som sagt så befinner jag mig just nu på Sönneråsen och är hundvakt när mina paranteser är på semester. Ja inte är dom så långt borta som kartan visar då men en liten bit bort är dom i alla fall och har betydligt varmare än vad vi har här. Men jag eldar i spisen så att det går ingen nöd på mig alls..... Ska snart hoppa i lite kläder och ta och gå och hämta posten så Kalle Jalle får röra lite på sig han tycker inte om när det är så här kallt men det bryr sig matte inte om man måste ut och pinka i allafall.

Kartan visar lite av den turnen som jag var ute på sist när jag var ombord inte allt men lite så att ni kan få ett hum om hur jag åker när jag är ute och jobbar.

Har inte så mycket att skriva om det händer inte så mycket här jag kommer väl att få lappsjuka innan dom kommer hem men jag hoppas på bättre väder så att man kan vara ute lite grann i allafall. Nä nu ska jag hoppa i kläderna och gå ska passa på att mata fåglarna och bära in lite ved på samma gång...


Ha det gott alla

Krama varandra mycket så att ni håller värmen.....

Insnöad

Kanske i dubbel bemärkelse....

Så känns det just nu har i alla fall hämtat mig efter avmönstringen det tar tid att komma i normala gängor efter att ha jobbat alla dagar i 10 veckor. Kroppen blir som inställ på att kliva upp vid 5 sova middag vid 1 osv och det är ju inte direkt det man vill när man kommer hem ja sova middag kan ju gå an men inte att vakna i ottan och tro att man har försovit sig..

Som sagt så har vi ju fått en hel del med snö under helgen som var å jag ska villigt erkäna att jag tycker att det räcker nu och att jag längtar efter sol och värme har nog blivit lite bortskämd med det nu när jag jobbar som jag gör. Vi har ju gått på värmen nu de flesta gångerna.

I dag styr jag kosan upp till Jämtland och min vita lilla lurviga prins som jag ska ta hand om när mor och far åker på semester. Det ska bli mysigt jag hoppas att jag får sällskap av min stora prins(han är inte så lurvig ) lite så att vi kan umgås lite.... Mysigt

Sen ska jag föröka att hinna med att träffa mina vänner lite med känns som att det blir allt för sällan och att vi har en hel del att ta igen så det är nog dags för en kväll med lite vin och massor av surr....
Har oxså planerat in en resa ner till go gumman i Götete och ska spana in hennes nya lya och åka skrinda till coop :-)
Ska bli så kul att träffa henne igen.

Nu ska jag ta och hoppa i duschen så att jag är klar det kommer några gubbar hit i dag som ska kolla ventilationen så känns inte som att man vill ta emot dem i nattsärken...

Ha det gott alla i snön

Kram

Snön faller och jag får julkänslor.....



Konstigt att få julkänslor när det är februari.... Nog för att jag brukar börja att planera min jul när det är midsommar men detta är ju lite tidigt eller????

Nä det beror nog på att det var strålande sol och jätte varmt när det var jul och jag var ute och jobbade detta är ju den första snön som faller sedan jag kom hem i lördags...

Ja som sagt så är jag hemma igen och har inte riktigt hämtat mig efter resan hem än som tog 32 timmar så ni kan tänka er att man är mör efter en sådan resa. Men min yngsta son med flickvän hämtade mig vid tåget och sen for vi direkt till mor och far där det vankades god mat och massa kramar och trevlig samvaro även om jag var jätte trött kändes det bra att komma dit, det gör det alltid förresten :-)

Ja denna resa har varit kanon vi har haft så mycket skoj och hunnit att se en hel del nya länder med Dubai var häftigt snacka om läckra byggnader det fanns där Kuwite hann jag inte se så mycket av men kanske en annan gång. Likaså Durban men i port reunion hann vi iland och det var både otroligt vackert och skönt att komma av båten om än bara för några timmar men lite slantar hann man i alla fall sätta sprätt på :-) Naturen var som i filmerna om sagan om ringen helt fantastiskt skulle ha velat hinna med en tur upp i bergen. Men nu fick jag nöja mig med att titta på håll.
Det land som jag vart mest förtjust i var Australien där vi mönstrade av i Fremantle dit ska jag föröka att ta mig på semester någongång helt klart. Vi hade ett dygn där innan vi satt på planet hem så vi hann med att både gå ut och äta gott shoppa och se oss omkring och träffa trevliga människor. Helt otroligt härligt kan ni tro att det var.

Ja annat som har hänt en hel del pool partyn har det blivit vi har ju gått på värmen mest hela tiden så då måste man ju bada i poolen lite BBQ har det oxså blivit det är helt otroligt vilka solnedgångar det kan vara när man sitter där ute på däck och bara har massa vatten runt sig en helt underbar känsla av lugn kommer över en då och man förstår hur otroligt fantastiskt jobb man har.

Vi har ju passerat ekvatorn 3 ggr denna resa oxså och det innebär ju att man riskerar ett möte med kung neptun så att han döper en så att man kan fortsätta att segla i lung och ro under hans beskydd....
Å så kom då den dagen när vi misstänkte att det var dags så jag och U gjorde ett snille drag och tog och gömde oss så det tog NPD över 2 timmar att hitta oss innan dom kunde bura in oss i soprummet och cermonin kunde starta.
Massor av spex och tokigheter vart det jag skrattade hela tiden. Ska lägga upp lite bilder så att ni får se men just nu så funkar det inte så att jag tror att jag måste ha lite hjälp med det.

Så som sagt nu är man hemma ska upp till Jämtland nästa vecka och bli jämte för ett par veckor ska ta hand om min minsta lilla ulliga prins.

Nu ska jag ta och göra lite nytta och sen kolla på tv det saknar man där ute på båten i allafall text tv

Ha det gott alla

Kram

RSS 2.0